Yangın kapıları, yangının kontrol altına alınmasında hayati bir rol oynar. Yangın kapıları; oluşabilecek hasarı ve olası mali kaybı azaltması açısından büyük önem taşır. Pasif yangın koruma sistemlerinde, yangının yayılmasını yavaşlatma esas alınır. Yangın kapısı yönetmeliğine göre her bina için farklı özelliklerde kapıların üretilmesi gerekmektedir. Yangın kapısı nedir sorusu konusunda birçok firma için eğitimler veriliyor. Bu eğitimler ile firmalar bilinçlendirilerek yönetmeliğe uygun olarak kapıların üretilmesi sağlanıyor. Standart, sistem odası, ithal ve paslanmaz kategorilerinde üretilen bu kapılar ile birçok kişinin güvenliği sağlanıyor. Yangın anında alevlerden genleşmeyen özel contaları, özel malzemeler kullanılıyor. Bu sayede insanlar daha çabuk bir şekilde çıkışa ulaşabiliyorlar. Afet durumlarında kullanılmak üzere birçok güvenlik önlemi geliştiriliyor. Bu güvenlik önlemleri insanların yaşadığı her yerde kullanılmak zorundadır. Yönetmeliğe uygun olarak üretilen bu güvenlik önlemleri hepimiz için hayati önem taşır.

belediyelerde bodrum kat yoksa 5 kat, bodrum kat varsa 4 kat ve üzeri binalarda, iş yerlerinde, okullarda, otellerde ve alışveriş merkezlerinde yangın kapısı ve yangın merdivenini şart koşmaktadır ve yönetmeliğe uygun olup olmadığının denetimini de itfaiyelere bırakmıştır. Peki yönetmeliğe göre yangın kapısı nasıl olmalıdır. Yangın kapısı, öncelikle binanızın yapısına ve ihtiyaçlarına uygun olmalıdır. Yangın kapısının genişliği 80 cm’den ve yüksekliği 200 cm’den az olmamalıdır. Yangın kapısının kolu yanmaz malzemelerden yapılmalı ve yangın anında kolayca açılabilir olmalıdır. Yangın kapısı dışarıdan kilitli olsa da içeriden kolayca açılabilecek şekilde olmalıdır. Yangın kapısı, yangın anında can güvenliği açısından kesinlikle içeriye duman sızdırmayacak şekilde yapılmalıdır. Ayrıca yangın kapısı 4 kattan daha az kata hizmet veriyor ise en az 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan daha fazla kata hizmet veriyorsa en az 90 dakika yangına karşı dayanıklı olmalıdır. Yangın kapısının, kendiliğinden kapatan düzenekler ile donatılması ve itfaiyecilerin gerektiğinde dışarıdan içeriye girmelerine imkân sağlayacak şekilde yapılması gerekir. Yangın kapısında kesinlikle eşik olmamalı ve yangın kapısının önü hiç bir şekilde kapatılmamalıdır.

Bu kapsamda tasarlayıp imal ettiğimiz yangın kapıları A sınıfı tamamen yanmaz malzemeden oluşan, özel duman geçirmez contalara sahip, elektrostatik fırın boya ile boyanmıştır. Panik bar ya da push bar seçeneği olan yangın kapıları her ölçüde uygulanabilen sabit ya da ayarlı kasadan oluşmaktadır. Isıya dayanıklı kapılar arzuya göre camlı ya da camsız tercih edilebilmektedir. Kullanılacağı alanın boyutuna göre tek veya çift kanatlı kapı seçenekleriyle de tercih edilebilir. Yangın kapıları paslanmaz özel profillerden üretilmiştir ve kullanıldığı alanın estetik dokusunu bozmayacak şekilde dizayn edilmiştir. Yangın kapısından beklentinizin fazlasını bulmanız bizim ile mümkündür.

 

Yangın kapıları hakkında detaylı bilgi için müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.


BAZI MAKALELER

08 Ağustos 2016
Otomatik kepenk sistemlerinin arıza durumları

Otomatik kepenk sistemlerinin arıza durumları ve yapılması gerekenler

23 Ağustos 2016
Reklam tabelalı cephelere otomatik kepenk uygulaması

Reklam tabelalı cephelere otomatik kepenk yapılabilir mi, montaj yöntemleri nelerdir?

08 ağustos 2016
Kollu Bariyer Sistemleri Ankara | Bariyer Ankara | Otopark Bariyeri Ankara

Kollu bariyer kullanım yerleri ve özellikleri

01.09.2016
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OTOMATİK KEPENK SİSTEMLERİ

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KULLANILAN KEPENK SİSTEMLERİ NELERDİR ?

11 Ağustos 2016
Otomatik dairesel bahçe kapısı otomasyonları

Dairesel bahçe kapıları nerelerde kullanılır? Dairesel bahçe kapısı seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

11 Ağustos 2016
Otomatik dairesel bahçe kapısı arızaları nelerdir?

Otomatik dairesel bahçe kapısı arıza durumlarında ne yapılmalıdır?

06 Ağustos 2016
Otomatik Fotoselli Kapılar

Otomatik Fotoselli Kapılar Nedir? Otomatik Fotoselli Kapı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Montajdan Kaynaklı Hatalar Nelerdir?