Geçmişten günümüze uzanan süreçte işyeri cepheleri, garaj girişleri vb. mekanlar da tercih edilen kepenk sistemleri günümüze değin pek çok farklı yöntem ile imal edilmiş ve montaj uygulaması yapılmıştır.

Geçmişte en yaygın kullanılan sistem olan file kepenk olarak tabi edilen sistemler kutu içerisinde yer alan bir yay sisteminin boruya sabitlenmesi ve oluşturulan dönme kuvveti ile kepenk sisteminin kutu içerisine toplanması sağlanarak çalıştırılırdı. Bu kepenk sistemlerinde ilk kuvveti insan uygulamak zorundaydı. İlk kaldırma kuvvetinin etkisi ile yay devreye girer kepenk kutu içerisine belirlenen miktarda file kepenk sistemini toplardı. Bu sistemde güvenliği sağlama görevi altparçaya ilave edilen asma kilitler ile sağlanırdı. Bu sistemler sac ile kapalı ve aralıklı tel olarak ile grupta toplanırdı ve çalışma prensipleri aynıydı. Günümüzde hala düşük maliyetli oluşlarından dolayı nadiren de olsa tercih ediliyor olsalar da güvenlik ihtiyacını tam olarak karşılamadıklarından miyadı dolduran ürünler arasında yerlerini almaya başlamışlardır.

Günümüz kepenk sistemlerinde ana temel çalışma prensibi de file kepenklerde yer alan sisteme benzemektedir. Kutu içerisinde yer alan borunun içerisinde yer alan motor dönme kuvveti ile switchlerinde yardımı ile ürünü aşağı yada yukarı yönde hareket ettirerek açılım yada kapanım sağlar. Otomatik kepenk sistemlerinde güvenlik ihtiyacını motor sağlamakadır. Motor kapanma durumuna geçtiğinde switchler ile blirlenen son noktaya geldiğinde kendini kilitleyerek ürünün açılamamasını sağlar. Ürünün kullanımında insan kuvveti gerekmediğinden daha kullanışlı bir üründür.

Galvaniz sac, poliüretan dolgulu alüminyum ve poliüren dolgulu çelik profiller otomatik kepenk sisteminin yapılacağı alanlarda kullanım şekline göre tercih edilir ve uygulanırlar. Doğru tercih ile ürünün ömrü uzatılmış olur ve sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur.

Günümüz otomatik kepenk sistemlerinde uzaktan kumanda ile kontrol, fotosel sistemi ile cisim ve engel tanıma, şifreli geçiş sistemleri, radar uygulamaları, metal dedektörleri gibi sistemleri kontrol kolaylığı sağlanarak her amaca hizmet etmesi sağlanmaktadır.

Otomatik kepenk sistemleri uzun ömürlü malzemelerden dünya standartlarında belirlenen normlara göre imal edilirler. Yoğun kullanıma uygun olmasalar da doğru ürün tercihi ile uzun yıllar hizmet etme kapasitesine sahip ürünlerdir.

ALEN KAPI ÇÖZÜMLERİ OTOMATİK KEPENK SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ siz değerli müşterilerine 7 gün 24 saat hertürlü sorun ve sorularınızda hizmet sunmaktan gurur duyar.

OTOMATİK KEPENK SİSTEMLERİ - ANKARA

 


sigortalı nakliye ankara,


BAZI MAKALELER

15 Ağustos 2016
Otomatik panjur arızaları

Otomatik panjurlarda en sık rastlanan arızalar nelerdir? Otomatik panjur arızalarında yapılması gerekenler nelerdir?

01.09.2016
OTOMATİK HIZLI PVC KAPILAR

OTOMATİK HIZLI PVC KAPI NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

09 Ağustos 2016
Otomatik fotoselli kapı arızaları

Otomatik fotoselli kapı arızaları nelerdir ve arıza durumunda yapılması gerekenler nelerdir?

03 Ağustos 2016
OTOMATİK KAPILAR

Otomatik Kapı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır? Kontrol Grupları Nelerdir? Montaj Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

07.09.2016
OTOMATİK KAPILARDA FİRMA GÜVENCELERİ

FİRMA SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

23 Ağustos 2016
Reklam tabelalı cephelere otomatik kepenk uygulaması

Reklam tabelalı cephelere otomatik kepenk yapılabilir mi, montaj yöntemleri nelerdir?

08 Ağustos 2016
Otomatik kepenk sistemlerinin arıza durumları

Otomatik kepenk sistemlerinin arıza durumları ve yapılması gerekenler

11 Ağustos 2016
Otomatik dairesel bahçe kapısı arızaları nelerdir?

Otomatik dairesel bahçe kapısı arıza durumlarında ne yapılmalıdır?

06 Ağustos 2016
Otomatik Fotoselli Kapılar

Otomatik Fotoselli Kapılar Nedir? Otomatik Fotoselli Kapı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Montajdan Kaynaklı Hatalar Nelerdir?

10 Ağustos 2016
Endüstriyel Kapı Ankara | Seksiyonel Kapı Ankara | Fabrika Kapısı Ankara

FABRİKA KAPISI NASIL ÇALIŞIR? MONTAJI NASIL YAPILIR?