Otomatik fotoselli kapılar; bir mekanizma içerisinde güç üretip ürettiği bu gücü kanatlara ileterek kapının açılmasını sağlayan sistemlerdir. Genellikle giriş ve çıkışın daha yoğun olduğu alanlarda tercih edilirler. Otomatik fotoselli kapılar güvenliğin ön planda olmadığı, giriş ve çıkışların kontrol altına alınmak istendiği yerlerde ve estetik açıdan görüntüyü bozmaması istenilen alanlarda tercih edilebilir.

Otomatik fotoselli kapılar giriş ve çıkış radarlı ve nokta fotoselli olarak standart üretimi yapılan sistemlerdir. Opsiyonel olarak şifreli geçiş cihazı, kart okuma sistemleri, el sensörü, dirsek butonu, alıcı kumanda seti gibi sistemlerin montajı ile ürün talep edilen hizmetleride sunabilmektedir. Standart olarak aküsüz (güç kaynaksız) üretilmesine rağmen talep edilmesi halinde akü kiti bağlanarak enerji kesintilerinde de kapıların çalışmasını devam ettirmesi sağlanabilir.

Fotoselli kapılarda kapandığında az miktarda da olsa güvenlik sağlamak için açılmamasını sağlanacak sistemler talep ediliyorsa elektronik kilit sistemleri tercih edilebilir. Fotoselli kapı kapandığında kontrol kartının verdiği tetik ile elektronik kilit devreye girecektir ve fotoselli kapının el ile açılmasına engel olacaktır.

Otomatik fotoselli kapıların montaj aşamasında dikkat edilmesi gereken unsurların başında kapının montajının yapılacağı doğramanın mukavemetinin kapıyı taşıyabilecek düzeyde olmasıdır.

Otomatik fotoselli kapıların kanatları araba denilen teker takımları ile mekanizma içerisinde ileri ve geri hareket edebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Kanatların ağırlıkları bu teker takımları sayesinde mekanizmaya aktarılır. Teker takımları sessiz çalışmayı sağlayacak plastik içerikli malzemeden imal edilmiştir.

Otomatik fotoselli kapılar mekanizma kısmından sabit doğramanın alın kısmına montajlanır. Bu nedenle kapının tüm yükünü sabit doğrama taşımaktadır. Otomatik fotoselli kapıların uzun ömürliü çalışmasında muakavemet açısından doğru bir sabit doğrama ve terazisinde bir montaj çok önemlidir.

Aksi takdirde ürün sıkışmalara ve kasmalara, kanatlarda lastik fitilin denk gelmemesi gibi sorunlara neden olacaktır. Terazisinde olmayan ve esneme yapmaya neden olan bir montaj sonucu motora binen yük sürtünmenin artmasından kaynaklı olarak artacağından motordaki aşınmalar normalden daha fazla olacaktır ve bu durumda motorun ömrünün daha erken bitmesine neden olacaktır.

Fotoselli kapı seçiminde doğru sabit doğrama, doğru ürün seçimi, doğru montaj ve uzman kadro belirleyici unsurlar olmalıdır.

 

Uzman kadrosu, geniş ürün yelpazesi ve 7/24 hizmet garantisi ile ALEN KAPI ÇÖZÜMLERİ siz müşterilerine hizmet sunmaktan gurur duyar.


sigortalı nakliye ankara,


BAZI MAKALELER

03 Ağustos 2016
GARAJ KAPISI ANKARA

Garaj Kapıları Nasıl Çalışır,nerede Kullanılır,bizlere Avantaj Sağlar Mı ?

15 Ağustos 2016
Otomatik panjur arızaları

Otomatik panjurlarda en sık rastlanan arızalar nelerdir? Otomatik panjur arızalarında yapılması gerekenler nelerdir?

30 Temmuz 2016
Otomatik kepenk nasıl çalışır?

Otomatik kepenk sistemleri çalışma prensipleri, otomatik kepenk nasıl çalışır?

11 Ağustos 2016
Otomatik dairesel bahçe kapısı arızaları nelerdir?

Otomatik dairesel bahçe kapısı arıza durumlarında ne yapılmalıdır?

09 Ağustos 2016
Otomatik fotoselli kapı arızaları

Otomatik fotoselli kapı arızaları nelerdir ve arıza durumunda yapılması gerekenler nelerdir?

01.09.2016
OTOMATİK HIZLI PVC KAPILAR

OTOMATİK HIZLI PVC KAPI NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

08 Ağustos 2016
Çelik Kepenk Sistemleri | Çelik Kepenk Ankara | Otomatik Çelik Kepenk

Çelik Kepenk Nedir? Nasıl Çalışır? Avantajları Nelerdir?

11 Ağustos 2016
Otomatik dairesel bahçe kapısı otomasyonları

Dairesel bahçe kapıları nerelerde kullanılır? Dairesel bahçe kapısı seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

01.09.2016
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OTOMATİK KEPENK SİSTEMLERİ

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KULLANILAN KEPENK SİSTEMLERİ NELERDİR ?

15 Ağustos 2016
Otomatik panjur nedir?

Otomatik panjur seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Otomatik panjurların kontrol şekli nelerdir? Otomatik panjur lamel renkleri nelerdir?